sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Leivo Runebergin torttuja

250 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
4 kpl munaa
4 dl piparkakunmuruja
1 pussi (60 g) mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa tai omenamehua
(1 dl vadelmahilloa)

Päälle
1 dl vadelmahilloa
tomusokerikuorrute


Voitele ja jauhota torttuvuoka hyvin. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Riko piparkakut kaulimella murskaten muovipussissa tai monitoimikoneessa.

Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita keskenään piparkakunmurut, mantelijauhe, jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Sekoita sinne lopuksi neste.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita kakun pinta. Jos haluat kakun sisään hilloa, laita sitä taikinan päälle nokareina tässä vaiheessa.

Kypsennä kakkua uunin alaosassa tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Ota kakku uunista, jäähdytä hiukan ja kumoa lautaselle.

Nosta kakun päälle tasavälein vadelmahillonokareet ja levitä niiden ympärille tomusokerikuorrutetta. Sitä saat kaupasta valmiina, mutta voit sekoittaa sitä myös itse sekoittamalla tomusokeriin hiukan vettä tai munanvalkuaista (1/2 valkuaista/1/2 pkt tomusokeria).
t. Katariina

Ei kommentteja: