torstai 26. marraskuuta 2009

Koululla remontti!

Koulua remontoidaan!

(Tämä tiedote on jaettu oppilaille to 26.11.2009)
Opettajat alkoivat epäillä, että opettajainhuoneen ja kirjastoeteisen lattian alla voisi olla jotakin pielessä. Vanhat koulurakennukset haisevat aina vanhalta ” koululta”, mutta meidän koulussamme haju alkoi olla jo melko pistävää. Ns. haisukaappimme (opetusvälineitä sisältävä kaappi opettajainhuoneen eteisessä) korjattiin jo aikaisemmin syksyllä, mutta henkilökunnan oireet sen kuin pahenivat. Tilahallinto teki pyynnöstämme selvityksen koulun alapohjan tilasta ja tulokset olivat melko häkellyttävät.
Opettajainhuoneen kohdalla on kauan sitten ollut opettajan asunnon keittiö ja myöhemmin koulun keittiö. Todennäköisesti tältä ajalta on alapohjaan päässyt syntymään melko mittava vesivahinko, jonka johdosta rakennuksen alapohja on aikojen saatossa lahonnut ja romahtanut osin kokonaan maahan.

Remontti alkoi tänään ja opettajainhuoneen muovimaton alta paljastui heti asbestia sisältäviä laattoja. Niiden poiston tulee tekemään tähän alaan erikoistunut firma. Myös sohvaeteisen lattia ja opettajien WC päätettiin purkaa kokonaan pois.Myös vanhan öljylämmityshuoneen lattia uusitaan.
Remontoitava alue on eristetty muusta koulusta. Remontin ajaksi eristetty tila ali-paineistetaan niin, että pöly ei pääse koulun puolelle ja opiskelu luokissa on teknisen toimen työjohdon mukaa turvallista. Olen tänään kutsunut paikalle myös työsuojelujohtaja Jukka Jaakonsaaren.
Koulua pystymme pitämään normaalisti, sillä käytössämme on edelleen kaikki luokat sekä rehtorin kanslia. Toivottavasti remontoitava alue pysyy näissä tiloissa!
Ainakin Koulun alapohjan ja ullakon -tutkimusraportin mukaan muu osa vanhaa rakennusta vaikutti terveeltä, tosin ryömintätilasta tulee poistaa kaikki ylimääräinen tavara, eloperäinen aines (laudat, eristeet, kannot yms.) ja 10-20 cm maata.

Arvioitu remontti kestää näillä näkymin n. 5 viikkoa.

KAIKESTA HUOLIMATTA, HYVÄ ETTÄ ASIA TULI ILMI JA SE MYÖS SAADAAN TOIVOTTAVASTI PIKAISESTI KORJATTUA.

T. KATARIINA

PS. Jos lapsenne mielestänne oireilee jollakin uudella tavalla, ottakaa välittömästi yhteyttä koululle tai terveydenhoitajaan.

Ei kommentteja: