tiistai 10. elokuuta 2010

ÄLYKORTTI KOULULAISKULJETUKSESSA

Kaupunki lunastaa oppilaalle älykortin.
Kortti oikeuttaa päivittäin kahteen kodin ja koulun väliseen kokoulumatkaan. Älykorttia ei saa käyttää vapaa-aikakuljetuksissa.

Kortti on vedettävä lukijalaitteesta jokaisella matkustuskerralla, joten se on pidettävä aina mukana. Mikäli kort¬ti katoaa tai muu¬toin tuhou¬tuu lukuvuoden aikana, oppilas ilmoittaa siitä välittömästi koulun kansliaan. Hävinneen ja tahallaan rikotun älykortin oppilas joutuu korvaamaan.

1. oppilas / huoltaja voi noutaa uuden älykortin Matkahuollosta maksamalla sinne voimassa olevan kortin hinnan, joka on tällä hetkellä 6,50 euroa.
2. jos älykortti toimitetaan Matkapalvelukeskuksesta koululle, huoltajaa laskutetaan uudesta kortista 15,60 euroa.

Koulut keräävät kaikki älykortit ke¬väällä takaisin ja toimittavat ne uudelleenlatausta varten Matkapalvelukeskukseen.

Oppilaan muuttaessa älykortti tulee jättää koulun kans¬liaan.

Korttiin ladataan kouluvuoden aikaiset matkat ja siitä saadaan korttikohtaiset käyt¬tötiedot kellonaikojen tarkkuudella. Kortti on rahanarvoista tavaraa, jota tulee käsitellä yhtä huolellisesti kuin kä¬teistä rahaa tai pankkikorttia. Mikäli seurannassa todetaan vää¬rinkäyttöä, on se rinnastettavissa varkauteen, josta seuraamuk¬set ovat samanlaiset.
Esim. varastetusta kortista on heti tehtävä ilmoitus koulun kans¬liaan, josta ilmoitetaan välittömästi Matkapalvelukeskukseen, jotta matkustusoikeus voidaan katkaista. Näin pystyään sulkemaan kortin väärinkäyttö. Mikäli ilmoitus on tekemättä ja korttia on käytetty väärin, vastuu on oppilaalla, jonka haltuun kortti on annettu.


Hyvää lukuvuotta!

Seija Manninen
koulutusjohtaja

Ei kommentteja: