tiistai 29. maaliskuuta 2011

KOULUN TILAISUUKSIEN RUOKAILUN OHJEISTUS

KOULUN TILAISUUKSIEN RUOKAILUN OHJEISTUS

Vanhempainyhdistys ITU on pohtinut kokouksessaan 21.3.11 kouluruokailua koulun järjestämissä tilaisuuksissa.
Vanhempainyhdistys esittää toiveen opettajille, että koulupäivän puitteissa tehdyillä retkillä ja tapahtumissa kiinnitettäisiin huomiota ruokailun tärkeyteen. Toivomme, että ruokailu olisi aikataulutettu ja samat säännöt, mitkä koulussa on ruokailun suhteen, toimisivat myös koulu-aikana tapahtuvilla retkillä ja tapahtumissa.
Painotamme opettajajohtoisuutta ja opettajien vastuuta tämän asian suhteen.

Rakentavasti

ITU ry:n puolesta

Aki Hyötyläinen
puheenjohtaja



REHTORIN VASTINE

Kouluaikana tapahtuvia retkiä ja tapahtumia, joissa kouluruokailu tapahtuu jossakin muualla kuin omassa luokassa, on yleensä koko lukuvuoden aikana kaksi; Tornimäkipäivä sekä luokkaretkipäivä.

Parilla poikkeuspäivällä kouluruokailun järjestämisen suhteen ei liene suurta merkitystä, jos lukuvuodessa on yhteensä 188 työpäivää.Toki näinä poikkeuspäivinäkin ruokailuun kiinnitettään huomiota ja se suunnitellaan / tilataan etukäteen. En myöskään muista yhdenkään oppilaan valittaneensa nälkää tällaisen poikkeuspäivän jälkeen, päinvastoin.

Tornimäki-päivä on ollut mahdollinen ITU:n ansiosta jo useita vuosia. Se on oppilaille yksi vuoden kohokohta ja olemme kehittäneet päivän kulun vuosien kokemuksella.
Ruokailua on ohjeistanut ja valvonut Eija grillikatoksessa, samoin opettajat ja koulunkäyntiavustaja ehtiessään omilta vastuutehtäviltään. Iloksemme Tornimäki-päivään on aina osallistunut useita vanhempia, eikä pidä unohtaa heidänkään vapaaehtoista panosta ruokailun avustamisessa.
Oppilaat ovat käyneet ruokailemassa omassa tahdissaan. Opettajat muistuttavat oppilaita rinteillä ruokailusta ja aina varmistamme, että ainakin pienimmät oppilaat ovat käyneet syömässä. Isommat oppilaat käyttävät mielellään myös kahvilan palveluja.
Olemme kokeneet nykyisen ruokailukäytänteen erittäin toimivaksi; se antaa oppilaille joustoa nälkätilanteen mukaan (esim. koulussa on aina oppilaita joilta aamupala on jäänyt väliin), ei aiheuta ruuhkia, mahdollistaa optimaalisesti lasketteluajan käytön sekä sopii laskettelukulttuuriin.

Luokkaretkipäivänä ruokailut on aina aikataulutettu ja ne toteutetaan opettajajohtoisesti.

Rahula rules- kylätapahtumassa 2.6. (joka on samalla koulun kevätjuhla) päätimme tapahtuman suunnittelupalaverissa korvata kouluruoan tapahtumassa tarjottavilla ruoilla.
Kokemus on osoittanut, että tällaisena koulupäivänä normaali kouluruoka jää syömättä. Oppilaille annetaan ruokaliput tai passi ja niitä/sitä vastaan he saavat ruoan. Oppilaat ohjataan ”kevätjuhlan” jälkeen ensimmäisille ruokapisteille ja siitä eteenpäin he toimivat perheidensä tai kavereittensa kanssa. Käytäntö sopinee hyvin myös kylätapahtuman yhteisölliseen luonteeseen.

Ystävällisin terveisin,
Katariina Vilén
p.050-3117454

Ei kommentteja: