maanantai 19. syyskuuta 2011

Kulttuuripolku starttaa

Kulttuuripolku starttaa lukuvuodelle 2011-2012 tanssituokioiden ja orkesterin soittajien koulukierroksilla

Mikkelin kulttuuri- ja koulutuspalveluiden poikkihallinnollinen yhteistyöhanke Kulttuuripolku starttaa lukuvuodelle 2011-2012 7.luokkalaisille suunnattujen tanssituokioiden sekä 6.luokkalaisille suunnattujen kaupunginorkesterin soittajien vierailujen myötä. Etelä-Savon tanssiopisto kiertää jokaisella koululla ohjaamassa puolentoista tunnin mittaisen tanssituokion 20.9.-5.11. välisenä aikana. Kaupunginorkesterin soittajat jalkautuvat koulukäynneille puolestaan 26.-28.9.2011 ja jokaisella koululla viivytään yhden oppitunnin ajan.

Tanssituokion sisältö on niin sanottu dancemix - luovuuteen kannustavaa tutustumista eri tanssilajeihin nykytanssista ja baletista showtanssiin ja breikkiin. Soittajien vierailulla päästään kurkistamaan orkesterin toimintaan & kokoonpanoon, tutustutaan muusikon ammattiin sekä soittimien maailmaan. Oppilaat pääsevät myös tenttaamaan soittajia keksimillään kiperillä kysymyksillä. Soittajat kiertävät kouluilla 3-4 soittajan ryhmissä. Koulukäyntien lisäksi 6.luokkalaiset pääsevät kuuntelemaan kaupunginorkesterin konserttia.

Kulttuuripolku on integroitu osaksi koulujen opetussuunnitelmien mukaista toimintaa. Kulttuuripolku starttasi Mikkelissä vuoden 2008 lopulla, lukuvuonna 2010-2011 mukana oli ensimmäistä kertaa kaikki luokkatasot 1-9. Kulttuuripolku tuo kulttuurin ja taiteen osaksi koulujen arkea mm. vierailijoiden, kulttuurilaitoskäyntien ja työpajojen muodossa.
Etelä-Savon Opisto on toiminut vuodessa 1997 antaen tanssissa taiteen perusopetusta laajan– ja yleisen oppimäärän mukaisesti. Opisto pääsi valtiontuen piiriin ja sai Opetus– ja kulttuuriministeriön taiteen perusopetuksen järjestämisluvan 2008. Nykyisiin tiloihin Paukkulinnaan opisto muutti kesällä 2011. Koulun arvoja ovat mm. oppilaslähtöinen lähestymistapa tanssiin, ammattitaitoinen opettajakunta, suvaitsevaisuus sekä kansainvälisyys.
Mikkelin kaupunginorkesteri on kunnallinen 12 soittajan jousiorkesteri ja sen painopisteenä on jousiorkesterimusiikki. Pääkonserttipaikkana on kongressi- ja konserttitalo Mikaeli. Orkesteri on perustettu vuonna 1903 ja se on maamme kolmanneksi vanhin orkesteri. Orkesterin keskeiset esiintymiset muodostuvat kausikonserteista, tilausesiintymisistä ja maakuntakonserteista.
Lisätietoja kulttuuripolusta löytyy osoitteesta www.mikkelinkulttuuripolku.fi.

Ei kommentteja: