sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Hyvää Runebergin päivää!


1.-2. luokkalaiset leipoivat perjantaina Runebergin torttuja koko koulun väelle. Reippaat leipurimme loihtivat todella herkullisia torttuja! Näitä kannattaa kokeilla myös kotona. Tässä maukas ja helppo resepti:                    

                                                 Runebergin tortut
                                                              30 - 60 min








Ainekset           n.25 kpl
2 dl                      korppujauhoja
2 dl (n. 110 g)      kaurakeksiä, jauhettuna
200 g                   leivontamargariinia tai voita
2 dl                      sokeria
2                          kananmunaa
2 dl                      vehnäjauhoja
2  tl                      leivinjauhetta
1 tl                       kardemummaa
2 dl                      kermaa

Pinnalle
vadelmahilloa
Tomusokerikuorrutus

Vaihe 1
Jauha  keksit hienoksi monitoimikoneella. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. Lisää keksimurut, korppujauhot ja kerma. Sekoita, mutta vältä turhaa sekoittamista.

Vaihe 2
Valitse mieluimmin ainakin 1/2 dl:n vetoisia, mahdollisimman jäykkiä ja korkeareunaisia paperi- tai alumiinivuokia. Voitele alumiinivuoat huolellisesti. Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella. ( Pane jokaiseen koloon noin 1/2 tl vadelmahilloa.) Lado vuoat pellille harvaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13 - 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Vaihe 3
Koristele tortut vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.

Ei kommentteja: