perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kuutosluokkalaiset elokuvien parissa


Mikkelin kulttuuri- ja koulutuspalveluiden yhteinen projekti Kulttuuripolku jatkuu kaikille mikkeliläisille 6.luokkalaisille suunnatuilla MyFilm –elokuvatyöpajoilla. MyFilm –ohjaaja Helinä Juurinen kiertää 6.luokkalaisten luona kouluilla 2.4.-23.5.2012.

MyFilm -työpajoissa oppilaat kokevat pienelokuvan kaaren ideasta ensi-iltaan. MyFilm-työpajat ovat elokuvaohjaaja Kaija Juurikkalan kehittämä tapa lähestyä helposti elokuvantekoa. Parasta MyFilm-työpajoissa on se, että oppilaat pääsevät ammattilaisen avustuksella tekemään kaiken itse. Työskentely kehittää luovaa ongelmanratkaisukykyä, elokuvallista ajattelua ja ryhmätyötaitoja – ja on tosi hauskaa! Kolmen tunnin mittaisessa työpajassa luokat jakaantuvat pien ryhmiin ja toteuttavat ihan ikioman pienelokuvan. Työpajan lopuksi oppilaat katsovat kaikkien aikaansaannokset.

Vierailut ovat osa Mikkelin kulttuuri- ja koulutuspalveluiden poikkihallinnollista Kulttuuripolku-projektia, jonka tiimoilta jokainen mikkeliläinen 1.-9.luokkalainen pääsee tutustumaan erilaisiin kulttuuri- ja taidesisältöihin. Kulttuuripolun sisällöt on räätälöity osaksi koulujen opetussuunnitelmia. Kulttuuripolun kevätkaudella on vielä edessä 1.luokkalaisille suunnattu musiikkiluokkien konsertti sekä 5.luokkalaisten kotiseutuosio.

Ei kommentteja: