perjantai 28. syyskuuta 2012

MONIKULTTUURINEN LASTEN JA NUORTEN TALENT-TAPAHTUMA ENSIMMÄISTÄ KERTAA MIKKELISSÄ

MONIKULTTUURINEN LASTEN JA NUORTEN TALENT-TAPAHTUMA ENSIMMÄISTÄ KERTAA MIKKELISSÄ




Ensimmäisen kerran monikulttuurisuuden merkeissä järjestetään Lasten ja Nuorten Talent-tapahtuma Mikkelissä. Tapahtuma on suunnattu 6-17-vuotiaille nuorille. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esille taiteellisesti lahjakkaita lapsia ja nuoria Suur-Mikkelin alueelta. Tapahtuman järjestävät Mikkelin Monikulttuurikeskus Mimosa ja Mikkelin MoniNaisten Talo.

Monikulttuurikeskus Mimosa on tunnettu kulttuuri- ja kohtaamispaikka, joka on tarkoitettu kaikille kuntalaisille. Mimosa on tunnettu erityisesti maahanmuuttajatyöstä ja tasa-arvoisuuden edistämisestä. Omalla monipuolisella toiminnalla Mimosa edistää uusien kuntalaisten ja kantamikkeliläisten vuorovaikutusta. Mikkelin MoniNaisten talo on Mimosassa toimiva hanke naisille, joka tarjoaa tietoa, taitoa, tukea ja toimintaa usealla kielellä. Säännöllisesti kokoontuvissa ryhmissä voi opiskella suomenkieltä, saada tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta, keskustella askarruttavista asioista.

Talent-tapahtuman päätapahtumapaikat ovat Mikkelin Monikulttuurikeskus Mimosa (Saattotie1, 50100 Mikkeli) ja kauppakeskus Stella(Savilahdenkatu 8, 50100 Mikkeli). Mimosassa järjestetään kolme esikarsintaa ja Kauppakeskus Stellassa järjestetään Talent-kilpailun Finaali marraskuussa. Talent-kilpailun finaali ajoittuu Kauppakeskus Stellan juhlaviikolle, jolloin kauppakeskuksessa järjestetään erilaista ohjelmaa.

Jokaista kilpailuun osallistunutta odottaa kunniapalkinto. Finaalissa jaetaan yllätyspalkintoja. Yleisöllä on mahdollisuus valita oma suosikkinsa.

Tapahtuma on kaikille avoin.

Tapahtuman esiintymiset kuvataan. Jokaiselta osallistujalta/huoltajalta pyydetään siihen lupa.



Tapahtuman tuomaristo koostuu Mikkelin eri toiminta-alueiden edustajista:

Make Järvinen, Promoottori ja muusikko yhtyeessä Make’s company

Marita Kajander, Mikkelin kaupungin kulttuurijohtaja

Jarkko Sanisalo, Mikkelin seudun maahanmuuttajatyön tuki, Mimosa ry:n puheenjohtaja

Fanny Gurevitch, Etelä-Savon tanssiopiston johtaja ja tanssija-taidekasvattaja

Finaali tapahtuman tuomaristo vahvistuu Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläisellä.

Tapahtuman Juontaa hip hop yhtye Grannies Smoking Pipes. Alun perin kahden mikkeliläisräppärin ja tanskalaisen rumpalin muodostama hip hop -yhtye Grannies Smoking Pipes rikkoo musiikkigenren rajoja vahvistuessaan livebändiksi puhaltimien, koskettimien, vibrafonin ja bassokitaran voimin. Yhtyeen esikuvat ovat The Roots ja Tulenkantajat. Alkuvuodesta yhtye voitti LivESavo -bändikisan huikealla livemeiningillään ja pääsi esiintymään suosittuun Mikkelin Jurassic Rock-festivaaleille. Bändin soittaessa saa nauttia savolaisesta suunsoitosta, taidokkaasta jamittelusta ja rennosta tunnelmasta.

Kiitämme yhteistyökumppaneita:

Länsi-Savo

Matkapojat

Kauppakeskus Stella

Ramin Konditoria

INFO-kirjakauppa

Mikkelin ammattikorkeakoulu

Parturikampaamo Groovestyle



ILMOITTAUTUMINEN

Tapahtumaan voi ilmoittautua sähköisesti osoitteeseen mimosa@mimosa.fi ,

tai jättämällä ilmoittautumislomakkeen kauppakeskus Stellan Kaupunki-Infossa sijaitsevaan postilaatikkoon.

Ilmoittautumisessa kerrotaan nimi, ikä ja esitettävä taito. Ilmoittautumiset jätetään viimeistään viikkoa ennen esikarsintaa.

Esiintymiseen on tuotava mukanaan omat instrumentit!





LASTEN JA NUORTEN TALENT 2012 OHJELMA



Keskiviikko 24.10.2012

Esikarsintapäivä 1

Klo 16.00  Mikkelin Monikulttuurikeskus Mimosa

Ei kommentteja: